h&m Uggs

Muskuløse armer er for mange selve definisjonen av en veltrent kropp, sier personlig trener Erlend Vada ved Elixia Colosseum.Han foreleser ved Norges idrettshøgskole i emnet Fitness, og har sett hundrevis av dem som bygger store armer for å se bedre ut. Men i følge Vada har mange feil fokus.h&m Uggs De aller fleste nybegynnere og mosjonister stimulerer armene tilstrekkelig om de har et godt treningsprogram med vanlige øvelser for rygg, bryst og skulderøvelser.For musklene er i armene er relativt små og trenger mindre stimuli sammenliknet med de større muskelgruppene.Jeg anbefaler de fleste å bruke lite tid på rene armøvelser. De kan heller prioritere øvelser hvor de får stimulert armene gjennom øvelser som også trener andre muskelgrupper, sier Vada.

Biceps brachii er en muskel med to hoder som går på fremsiden av armen fra skulderen og ned til albuen. Begge hodene springer ut fra skulderbladet og fester seg til den øverste delen av underarmen. De fleste forbinder store armer med en kraftig bul på overarmen. Men det er ikke bare bicepsen som avgjør armens størrelse. For å bygge armer, er baksiden, altså triceps, vel så viktig. Triceps er større i volum enn bicepsene, så den har faktisk et større vekstpotensiale.h&m Uggs Trening av baksiden av overarmen er altså vel så viktig for at armene skal se store ut.Men først og fremst er balansen viktig, ikke minst for skadeforebygging, sier Erlend Vada.

Triceps har tre utspring; To fra øverste delen av overarmsbeinet, og ett fra skulderbladet. Muskelen fester seg på albuebenet. Triceps går også under navnet albuestrekkerne fordi den aktiveres når albuen strekkes ut.Den har som funksjon å ekstendere i skulderleddet, altså føre armen bakover.h&m Uggs Triceps er en viktig muskel i alle øvelser som krever en utretting av albueleddet og får dermed masse stimuli gjennom såkalte pressøvelser, sier Vada.Sammen med biceps er muskelen brachialis med i det vi kaller albuebøyerne. For å trene musklene på fremsiden må altså underarmen jobbes opp mot overarmen.Da har underarmens posisjonering betydning for hvilken av musklene som brukes i størst grad. I øvelser hvor man har et såkalt overtak, pronert grep, vil brachialis være i fokus, mens biceps vil involveres noe mer med et nøytralt grep, og i størst grad ved et undertak, sier Vada.Men først og fremst mener NIH-foreleseren at musklene får nok stimulering ved trening av de store muskelgruppene.