Ugg victoria

Mulesing er mishandling satt i system, i et land som vi eksporterer fra. Når norske politikere møter australske kolleger bør de ta opp denne mishandlingen og gjøre det klart at dette strider med norsk etikk og moral og er noe norske forbrukere reagerer kraftig på. Både produsenter og forbrukere bør selvsagt ta avstand fra barbari og dyremishandling, men vi er avhengige av at politikerne løfter dette opp på sin agenda for å få til varige forandringer,Ugg victoria sier Frivik.Vær våken som forbruker. Dyrevernalliansen har gjennomgått retningslinjene til over hundre merker og kjedebutikker – både klær og sko. Vi har sett på hva de selv formidler til publikum om sine holdninger til mulesing av sauer. Omtrent seksti prosent hadde ikke noe åpent standpunkt til mulesing. Av de resterende omlag førti prosentene kan noen butikker og merker garantere at de ikke bruker ull fra mulestede sauer. Andre nøyer seg med å si at de forsøker å unngå det, sier hun.

Det er i Australia at dette i størst grad foregår i forbindelse med merinoull, som blant annet blir brukt i UGG-sko. Dyrevernblogger Tonje Kvamme oppfordrer i et innlegg å boikotte UGG.«De fleste er uvitende. Men vil du kjøpe uggs etter å fått vite dette? Det får være helt opp til deg. Jeg har iallefall ikke samvittighet til det. Jeg synes det er så utrolig leit at det skal benyttes så mange dyr innenfor denne bransjen når det strengt tatt ikke er nødvending.Ugg victoria Med så mange søte og grusomhet-frie alternativer tilgjengelig, er det ingen grunn til å bære huden av en misbrukt dyr. Et dyr som har blitt mulestet!», skriver Kvamme på bloggen sin.Frivik fra Dyrevernalliansen kjenner ikke spesifikt til om UGG driver med dette.

På sine egne nettsider skriver produsenten dette:«UGG er ledende når det kommer til human behandling av sau. Vi støtter aktivt dyrerettighetsorganisasjoner for å få en slutt på mulesing. Vi krever at våre leverandører bekrefter at slike metoder ikke er brukt når de leverer materiale eller produkter.»Videre skriver de at de aldri slakter sau for ullen alene, men at de bruker ull fra sauer som har blitt slaktet for mat.UGGs er vintersko med en semsket overflate og en innside dekket av saueskinn. Skoene dukket opp i motebildet allerede på 70-tallet. De fleste tenåringsjenter eier et par, og de kommer i alle farger og stiler.Ugg victoria Det har gått mange rykter i årene som har gått, om at sauene blir behandlet dårlig. PETA har blant annet gått kraftig ut mot merket. Huffington Post, på sin side, er usikker på om det er hold i påstandene.