Uggs new york

Undersøkelser viser at hele seks av ti nordmenn føler seg usikre bak rattet på glatt føre, og mange kommer til Hebbes for ekstra trening i å håndtere bilen vinterstid. Mens hverdagene er forbeholdt politi, ambulansesjåfører, taxisjåfører og andre som trenger gode kjøreferdigheter i jobben, er banen åpen for motorklubber og privatpersoner i helgene.Tom-Erik Røste (49) fra Slemmestad jobber med sportsutstyr, men har en fortid som rallykjører. Fortsatt er raske manøvre med motoriserte farkoster en av favorittaktivitetene, og i dag har han takket ja til å teste kjøreferdighetene sine på is med sportsbilen jeg og fotografen har med oss.Mazda MX-5 er verdens mest solgte roadster. Den har siden lanseringen i 1989 blitt solgt i nærmere 1 million eksemplarer, og har aktive fanklubber for eiere verden over. Ikke uten grunn, er dommen til Tom-Erik etter noen kjappe runder på isen.

Det var en utrolig morsom bil å kjøre! Det er jo en liten sportsbil, og hadde dessuten piggfrie vinterdekk, så jeg forventet vel å skli rundt på banen. Men når stabiliseringsprogrammene sto på, kunne man stort sett gi full gass, for bilen justerte seg selv. Det gikk utrolig fort med tanke på at den ikke hadde ispigger, og jeg klarte å holde følge med flere av crossbilene fordi jeg tok dem igjen i svingene!Tom-Erik har tro på at iskjøring ikke bare er moro, men også nyttig for alle som må forholde seg til glatte vinterveier. For noen helger siden tok han datteren sin på 17 med på banen. Hun er i gang med førerkortet, og selv om glattkjøring er del av undervisningen, vil Tom-Erik forsikre seg om at hun lærer hvordan bilen oppfører seg på glatte veier.

Hun var også litt skeptisk i begynnelsen, og hadde dessuten bare kjørt automatgir før, men etterhvert som hun kjente hvordan bilen oppførte seg ble det mer fart, og hun fikk merke hvordan det er når du dundrer ut i snøfonna i 80-90 kilometer i timen. Det var helt konge!De til sammen fem kilometrene med isbaner på Hebbes er fordelt på tre go-kartbaner, to for bilsport – og en for dem med vanlige personbiler, som kommer for å utfordre både seg selv og kjøretøyet på glatt vinterføre i trygge omgivelser.Og de forestillingene som man eventuelt måtte ha av fartsglade «rånere» og «gutteklubben grei», blir kontant avkreftet:Hun ene har på seg knallrød crossdress under den tykke parkasen. Hun andre er iført samme antrekk, men i grått/svart/lyserosa.