Uggs oslo pris

Sportsåret 2016 har vært ekstremt begivenhetsrikt, med både et OL, VM på hjemmebane og EM-sluttspill i Frankrike. I tillegg har to norske skiløpere vært involvert i dopingsaker, noe som vil bli husket som noen mørke måneder i norsk skihistorie.For norsk idretts del har året kanskje ikke vært det aller beste. Men vi har vært vitne til overraskelser, utrolige prestasjoner og sett at norsk idrett har mye å by på, også i fremtiden. Berge brøt for sin døde mor og vant OL-bronseVi begynner med årets kanskje mest rørende øyeblikk. Bryteren Stig André Berge jaktet OL-medalje i sitt tredje mesterskap. Han røk ut tidlig, men kom inn igjen og fikk bryte om bronsemedalje. Den kampen vant han. Mamma, vi klarte målet vårt, sa 33-åringen, rørt til tårer.Berge hadde nemlig mistet moren sin i februar. Hun har betydd mye for hans karriere.Mamma har alltid vært en så viktig del av min satsning. En av de siste setningene til mamma var at jeg skal fullføre målet vårt, forklarte Berge overfor Aftenposten.

Men denne gangen ble det mye mer dramatisk enn de foregående oppgjørene. Russiske Sergej Karjakin satte Carlsen virkelig på prøve i mesterskapet, som endte med omspill etter at de 12 opprinnelige partiene endte 6–6. I omspillet var Carlsen best, og hylles spesielt for sitt siste og avgjørende trekk.Dette er det soleklart vanskeligste verdensmesterskapet jeg har spilt.Tvangstankene meldte seg. Før parti åtte var jeg alltid sikker på at dette skulle gå, men etter det tapet ble jeg veldig usikker. Det var vanskelig å fortelle seg selv at det skulle gå bra, sa Carlsen etter at tittelen var sikret.I mai skjedde det ytterst, ytterst få hadde turt å satse på foran Premier League-sesongen: Leicester City FC ble engelske ligamestere.Mens storlagene som Arsenal, Tottenham, Chelsea og Manchester City feilet, så det ut som Leicester bare seilte på en stor bølge av selvtillit. Angriperen Jamie Vardy ble kåret til sesongens beste spiller.

Dette er så uvirkelig. Det var så veldig liten mulighet for at dette skulle skje. De sto i 5000 i odds før sesongen, sa Petter Myhre i TV 2s studio.Nå er imidlertid blåtrøyene i en dalende kurve. Da 18 seriekamper var spilt av årets sesong, lå de 16. plass i ligaen, bare tre poeng unna en nedrykksplass.I sommer la en uavhengig granskningskommisjon satt av Verdens antidopingbyrå (WADA) frem sine funn om doping i russisk idrett. Der kom det frem flere rystende avsløringer:Blant annet skal Moskva-laboratoriet forsøkt – gjennom et statlig finanisert system – å skjule dopingtatte, russiske utøvere. Sotsji-laboratoriet brukte en metode for å bytte dopingprøver. I tillegg skal sportsdepartementet i landet konstruert, overvåket og kontrollert manipuleringen.Del to av McLaren-rapporten ble lagt frem i desember, der det kom frem at over 1000 russiske utøvere fra 30 ulike idretter deltok i et systematisk dopingprogram. Noe verre enn dette kunne vi ikke tenke oss. Det er doping satt i system, og dirigert av staten. Det er et sjokk, men dessverre er det ikke helt uventet. Vi håpet i det lengste at det ikke skulle være så ille, sa IOC-medlem Gerhard Heiberg (77) til Aftenposten i sommer.