Uggs peta

Hillary Clinton? Hillary Cliiiinton? Hvor er du, Hillary?En engelsk toy terrier i hvit strikkegenser løper rundt føttene til kundene på et parfymeri på Frogner i Oslo, og eieren løper etter. Snart er hunden, som Hanneli Mustaparta (34) har delt ansvar for med ekskjæresten Espen Lind, tilbake i mors fang. Jeg møtte Clinton to uker etter at jeg hadde fått hunden. Vi hadde en spennende samtale om utryddelsen av elefanter og hvordan elfenben finansierer terrorgrupper som al-Shabaab og al-Qaida, sier Mustaparta fornøyd.Tidligere modell og moteblogger.Nå stylist, fotograf og kundekonsulent for merkevarer i motebransjen.Hanneli Mustapartas karriere utvikler seg like raskt som bransjen hun opererer i. Hun har gått fra å være modell til moteblogger, til å få den internasjonalt anerkjente – om enn noe diffuse – tittelen it-girl. Nå kalles 34-åringen en «påvirker», og et av prosjektene hun har lånt sin verdensberømte smak til, er et designsamarbeid med garnprodusenten Sandnes garn. Det kan vestlandsbedriften takke Mustapartas ekssvigermor, Solveig, for.

Jeg har vært giret på strikk i mange år fordi hun er helt rå til å strikke. Hun er en magiker med strikkepinnene. Jeg syntes det var så snilt når hun ville strikke til meg, for jeg vet jo hvor mye tid og energi det krever, sier Mustaparta.Vi hadde noen sånne morsomme prosjekter sammen, der jeg har fått lov til å designe og øve meg. Vi lagde lyseblå, pusete sokker i sånn åttitalls-syntetisk garn, og da jeg gikk med sokkene inni skoene mine på en Miu Miu-visning, kom Katy Perry bort og sa: «Herregud, så kule sko du har, er det Miu Miu?» Jeg svarte: «Nei, svigermor har strikket sokker!»

Etter å ha blitt «oppdaget» av fotograf Per Heimly jobbet Hanneli Mustaparta som modell i ni år. Men det var da hun begynte å legge ut bilder hun hadde tatt av velkledde mennesker, i stedet for selv å vise frem klær, at den New York-bosatte bæringen skulle bli et viktig navn i motebransjen. Det er ikke uten grunn at hun nå, mens cellomusikk av Bach spiller fra Iphonen, gir klare instruksjoner til stylisten om å «føne håret lite granne, så bruke rundbørsten slik at det ligger i en tvinn og tørker, for at det ikke skal bli altfor krøllete, men henge pent, og så gå over med en krølltang, for å unngå at det blir kjempesystematisk, men gjøre det mer levende».Tar du alltid styringen over hvordan du skal se ut? Dette er jobben og livet mitt, sier Mustaparta bestemt. Når jeg skal være meg selv, som hele brandet mitt er bygd opp på, er det helt åpenbart at jeg må ta styringen selv.